Uppdaterades: 2017-09-20

Hur fyller jag i ansökan på bästa sätt för att snabbt få ett beslut om studiemedel?

För att få ditt beslut så snabbt som möjligt ska du göra och tänka på följande:

• Använd mobilt bank-id eller en annan e-legitimation. Du kan då skicka in din ansökan direkt på webben.
  • Var noga när du fyller i din ansökan så att alla uppgifter om exempelvis utbildning och poäng blir rätt.
  • Skicka med eventuella bilagor direkt med din ansökan. Antagningsbevis till högskolestudier i Sverige behöver vi normalt inte ha.
  • Välj att få utskick från CSN till Mina sidor. Då behöver du inte vänta på postgången.
  • Skriv bara under rubriken ”Övrigt” om det är absolut nödvändigt. Om du exempelvis skriver ”jag behöver ha beslut snabbt” så tar det längre tid.
  • Ta god tid på dig när du svarar på frågorna om din tidigare utbildning. Vi stämmer av uppgifterna i din nya ansökan mot din tidigare ansökan och om uppgifterna inte stämmer överens kommer vi att komplettera din ansökan. En komplettering innebär att det tar längre tid tills du får ditt beslut och eventuella pengar.