Uppdaterades: 2017-10-31

Varför ska jag redovisa min inkomst för hela året när jag bara hade studiemedel under ett halvår?

Dina studie­medel påverkas av den in­komst du hade under det halv­år som du studerade. Men den inkomst­uppgift vi får från Skatte­verket är för hela året, och därför måste du själv redo­visa hur din in­komst var för­delad mellan kalender­halv­åren.

Om vi inte får din redo­vis­ning räknar vi med att din års­inkomst var jämnt för­delad över hela året.

Läs mer:
Kontroll av inkomst (högskola och universitet)

Kontroll av inkomst (komvux och folkhögskola och universitet)

Kontroll av inkomst (yrkeshögskola och övriga utbildningar)

Kontroll av inkomst (utlandsstudier)

Kontakta oss

Ring oss 0771-276 000

Mån - fre

Om du vill ringa oss om ovanstående fråga, välj 3-1-1

3 - Tala med en handläggare

1 - Studerar du eller ska du börja studera?

1 - Är du 20 år eller äldre och ska studera i Sverige?